Jouw Auditie: cv

Jouw Auditie: cv

Door Djeli Joosten – recruiter consultant M-ploy Talent.

Het is het eerste wat potentiële werkgevers van jou te zien krijgen: jouw cv. Dat is dus jouw moment om te schitteren en de aandacht te grijpen zodat je uitgenodigd wordt voor een kennismaking. Zie jouw cv een beetje als een auditie bij een televisieprogramma als Idols. Je krijgt maar kort te tijd om te laten zien wat je kan. Weet je de jury niet te prikkelen, dan is jouw kans verkeken en kan je fluiten naar een tweede auditie.

Helaas krijg je – anders dan bij een echte auditie – bij een eerste screening van jouw cv niet gelijk de kans om je toon of pitch nog even aan te passen wanneer je ziet dat jouw publiek een beetje verveeld kijkt. Het is dus cruciaal dat alle belangrijke informatie al in jouw cv staat. Neem daarom de tijd om jouw cv er tiptop uit te laten zien!

“Zie jouw cv een beetje als een auditie bij een televisieprogramma als Idols.”

Goede en minder goede cv’s

Door mijn werk als IT recruiter zie ik wekelijks behoorlijk wat cv’s voorbij komen. Sommige vind ik gelijk interessant, veel andere niet. Waar dat aan ligt?

Elke recruiter en hiring manager kijkt op een andere manier naar cv’s en vindt verschillende dingen belangrijk. Ik vind bijvoorbeeld duidelijkheid en correcte spelling belangrijk, terwijl sommige collega’s het niet boeien wanneer iemand een ‘t’ gebruikt in plaats van een ‘d’. Wat de meeste van ons echter met elkaar gemeen hebben: we willen zien dat je de functie wilt hebben. Stuur dus geen halfbakken document waar totaal geen moeite in is gestoken. Je moet enthousiast overkomen en ja, dat kan écht op een cv. Hoe dan?

“we willen zien dat je de functie wilt hebben.”

Jouw pitch

Begin met een korte, persoonlijke, introductie over jezelf. Beantwoord vragen als ‘Wie ben jij?’, ‘Wat kan jij?’, ‘Waar ligt jouw ambitie?’ en ‘Wat vind je leuk om te doen in je vrije tijd?’ Tijdens een auditie bij Idols beginnen de kandidaten immers ook niet gelijk met zingen. De jury wil eerst weten wie ze tegenover zich hebben staan en waarom ze meedoen aan het programma. Dit is het uitgesproken moment om te laten zien dat je de drive, de ervaring en de kennis hebt om de functie goed te kunnen uitvoeren.

Yesterday – The Beatles

Na de korte introductie kan het zingen beginnen! Laat jouw opleidingen, werkzaamheden en vaardigheden duidelijk naar voren komen in je cv. Door de vacaturetekst weet je waar de werkgever naar op zoek is. Zorg er dus voor dat die vaardigheden goed zichtbaar zijn in je cv.

Het is ook belangrijk dat alle informatie in jouw cv klopt. Veel bedrijven doen namelijk aan checks. Voldoe je dus niet aan een bepaalde eis, laat het dan niet voorkomen dat je die ervaring of kennis wel hebt. Je hoeft gelukkig ook niet aan alle eisen te voldoen – je zal dan namelijk geen groei meer kunnen doormaken in de functie. Wij houden als graadmeter aan dat je ervaring moet hebben met zo’n 70% van de eisen. Zorg ervoor dat die 70% goed naar voren komt; benoem ze onder jouw werkzaamheden en pas de volgorde en/of woordkeuze aan in jouw voordeel. De overige 30% zou je eventueel nog kunnen noteren als een ambitie.

“Door de vacaturetekst weet je waar de werkgever naar op zoek is. Zorg er dus voor dat die vaardigheden goed naar voren komen in je cv.”

Opsomming: 1, 2, 3…

Beschrijf alles beknopt en overzichtelijk. Een opsomming kan jou hier bij helpen. Grote lappen tekst kosten namelijk meer moeite om te lezen. Daarnaast is een opsomming een prima middel om belangrijke eisen extra goed zichtbaar te maken.

Standaard opbouw

Hieronder kan je zien wat belangrijk is om in jouw cv te zetten. Het lijkt allemaal misschien erg voor de hand liggend, maar ik ontvang regelmatig cv’s waarin de nodige informatie niet staat vermeld.

voorbeeld cv

Wanneer valt een cv op?

Eerder heb ik al aangegeven dat ik duidelijkheid en correcte spelling erg op prijs stel. Deze zijn natuurlijk pas zichtbaar wanneer ik een cv inhoudelijk onder de loep neem. Een cv kan echter al eerder een indruk achterlaten. Wanneer springt een cv er voor mij uit?

Wees creatief! Ter verduidelijking kan je afbeeldingen, vormen, pictogrammen, grafieken, etc. gebruiken. Maar, houd het wel rustig. Té is namelijk nooit goed en als ze geen toegevoegde waarde hebben zou ik ze niet toevoegen.

Daarnaast vallen bijzondere werkzaamheden of hobby’s ook op. Ik had bijvoorbeeld laats een cv ontvangen van een man die aangaf dat hij graag met een parapente door de lucht zeilt. Ik werd gelijk geprikkeld en wilde meer weten. (Als je n.a.v. jouw cv uitgenodigd wordt voor een kennismaking, is het natuurlijke ook een fantastische ijsbreker, dus win-win).

“Wees creatief!”

Tips van een recruiter

Laat iemand – of meerdere personen – jouw cv proeflezen. Anderen kunnen nieuwe inzichten leveren en ook je spelling checken.

Check of jouw cv laat zien dat je de vacaturetekst aandachtig hebt gelezen.
Wees consistent in de opmaak.

Stuur een cv alleen op wanneer het volledig up-to-date is. Het is tenenkrommend als een kandidaat tijdens een sollicitatiegesprek tegen mij zegt: “Oh, dit is mijn oude cv. Ik kan vanavond nog wel even een nieuwe maken en die opsturen.” Dat hoor je al te doen voordat je überhaupt solliciteert.

Als je eerder bemiddeld bent door een arbeidsbemiddelaar betekent het niet dat je hun versie van jouw cv kan gebruiken om te solliciteren bij nieuwe werkgevers. Hoogstwaarschijnlijk zal het logo of de contactgegevens van die bemiddelaar namelijk in het cv staan. Wil je dit wel doen, zorg er dan voor dat alleen jouw eigen informatie in het cv staat.

Verwacht niet dat je binnen ’n uurtje een fantastisch cv in elkaar kan flansen – perfectie kost tijd 😉.

Hebben jullie nog toevoegingen, opmerkingen of tips? Laat ze dan hieronder achter.

Wil je aan de slag met jouw cv en kan je wel wat hulp of een frisse blik gebruiken? Ik help je graag! Je kan mij mailen (djeli@mploytalent.nl), bellen (06-12862489) of berichten via LinkedIn.