Lichtpuntjes

Lichtpuntjes

Door Debbie de Boers – partner M-ploy Talent.

Mijn tijdlijn staat er vol van. Hier op LinkedIn, Facebook, nieuwsites, op TV… Het gaat op dit moment enkel en alleen over corona. Logisch! Ook ik sta er mee op en ga er mee naar bed. Wanneer je verantwoordelijk bent voor een bedrijf, een huishouden hebt met twee kleine kinderen waarvan 1 schoolgaand en (schoon- & groot-) ouders hebt op leeftijd, gaat dit je niet in de koude kleren zitten. Het liefst wil je de mensen waarvan je houdt, dichtbij.. maar juist dat gaat nu niet.

Om toch enigszins “sane” te blijven, probeer ik zoveel mogelijk lichtpuntjes te zoeken en me daar op te focussen. Omdat iedereen denk ik wel wat lichtpuntjes kan gebruiken, wil ik ze hier met jullie delen. Uiteraard ben ik ook benieuwd naar die van jou!

1.      Na regen komt zonneschijn.

Het is een dooddoener, maar het is wel waar en ik hou me vast aan deze gedachte. Hoe ellendig de situatie nu ook is: er komt een eind aan! Is het niet nu of over een week, misschien wel een maand of 2. Maar het gaat stoppen. Er komt weer een tijd dat we niet alleen met ons gezin in de tuin van de zon genieten, maar weer met elkaar het terras op kunnen of een BBQ kunnen geven thuis.

2.      Omdenken

Van samen werken naar thuis werken. Bij M-ploy Talent maken we iedere ochtend en iedere middag gebruik van een Facetime conference call om de dag te starten en te eindigen met elkaar. Om te horen wat iedereen bezighoudt en te zorgen dat we apart nog steeds samenwerken. Voor mijzelf, is dat erg fijn, want ik heb graag collega’s om me heen en hou eigenlijk niet van thuiswerken. Iedereen denkt mee over hoe we er iets leuks van kunnen maken, dus starten we iedere ochtend met een energizer. Daarnaast hebben we ons “Open Huis” om zo toch in contact te staan met ons netwerk en mensen te helpen met de kennis die we in huis hebben.

3.      Quality time

Ja, het kan zwaar zijn: thuis werken terwijl de kinderen ook thuis zijn en je er misschien ook nog voor moet zorgen dat er schoolwerk gedaan wordt. Maar het is ook extra tijd die ik met mijn gezin doorbreng, die ik anders niet had gehad omdat ik druk en onderweg was.

We worden gedwongen om even “stil te staan” in een wereld die anders zo snel gaat.

4.      Stof tot nadenken

Als de trein eenmaal loopt, kan je nog wel eens vastroesten in je patronen en denkwijzen. De komst van dit virus heeft er voor gezorgd dat alles wat stabiel leek, omgegooid wordt. Ik zie dit als kans om te herzien hoe we dingen doen en wat er misschien anders of beter kan.

5.      De kracht van een netwerk

Ons doel bij het starten met M-ploy Talent is altijd persoonlijk contact geweest en het onderhouden van ons netwerk. Dit blijkt in dit soort tijden ook weer waardevol te zijn. Het voelt ontzettend fijn dat we met mensen in contact staan die willen meedenken en meehelpen om samen deze tijd door te komen.

Het hebben van persoonlijk contact is ook iets wat in deze tijd niet stopt! Face-to-face gesprekken zijn dan niet mogelijk, maar we hebben nog altijd onze telefoon-, facetime-, skype gesprekken.

Onder aan de streep is dit natuurlijk oprecht een crisis en zal iedereen deze anders ervaren en meemaken. Ook wij hebben beslissingen moeten maken die niet gewenst waren. We hopen dan ook voor iedereen dat de schade beperkt blijft.

Ik wens voor jullie allen dat jij en jouw naasten dit doorkomen in goede gezondheid en totdat we het eind in zicht hebben, we met regelmaat een lichtpuntje zien.

Heb jij nog lichtpuntjes? Ik hoor ze graag! Word ik blij van 😊