Sign In

Recruitment Partnership

Zorgen dat de kandidaten die willen bewegen voor jouw organisatie kiezen. Dat bereik je door: je goed te verdiepen in de drijfveren van kandidaten om een overstap te maken en daarop inspelen. Zeker in een kandidatenmarkt is het van groot belang het sollicitatieproces uit ogen van de kandidaat in te kleden. Dit zorgt voor een optimale Candidate Experience en voor professionals die enthousiast zijn over jouw organisatie, ongeacht de uitkomst van de sollicitatie.

Jarenlange ervaring in recruitment

Door onze jarenlange ervaring in het bemiddelen van professionals zijn wij bekend met de uitdaging die dit met zich mee brengt. Deze kennis en ervaring hebben we gebundeld in ons Recruitment Partnership ter ondersteuning van het wervingsproces bij onze partners. Wij doen waar wij goed in zijn, zodat jouw organisatie kan doen waar jullie goed in zijn.

Wat is het Recruitment Partnership?

In het Recruitment Partnership geven wij onze klanten inzicht in hun eigen proces en helpen hen om dit te optimaliseren. We zorgen voor een optimale Candidate Experience en vergroten de kans dat een professional enthousiast is om bij jouw organisatie in dienst te komen. Wij ervaren dat ons Partnership van grote meerwaarde is voor MKB bedrijven die zelf niet een heel recruitment team in dienst hebben, maar waar het niet in vullen van bepaalde vacatures wel zorgt voor een stagnering in de gewenste groei.

Interim recruitment oplossing

Het Recruitment Partnership houdt in dat een Recruitment Consultant jouw organisatie (parttime) ondersteunt of volledig ontzorgt in alle werkzaamheden omtrent recruitment, als interim Corporate Recruiter. We blijven zo lang als het nodig is samenwerken.

Recruitment proces optimaliseren

We analyseren het huidige recruitment proces en optimaliseren dit met als doel om het aantal sollicitanten te vergroten en hen een optimale Candidate Experience te geven tijdens hun sollicitatie. Hoe zijn de vacatureteksten geschreven, hoe is de opvolging van sollicitaties, gesprekstechnieken en alle andere aspecten waar je tegen aan loopt in het wervingsproces.

Operationele ondersteuning

Binnen het Recruitment Partnership geven we operationele ondersteuning aan het recruitment proces. We recruiten vanuit naam van de organisatie, behandelen sollicitaties snel en enthousiast, beoordelen kandidaten, voeren eerste gesprekken en verzorgen het bureaumanagement.

Arbeidsmarktcommunicatie

Door aandacht te besteden aan arbeidsmarktcommunicatie, maken we jouw werkgeversmerk sterker. We zorgen voor wervende vacatureteksten en social media uitingen om (meer) naamsbekendheid te verwerven. Het is duidelijk waar jouw organisatie voor staat en dat weten de kandidaten ook.

We denken mee in alternatieve manieren om bekendheid te creëren en voeren dit uit. Bijvoorbeeld deelnemen aan een banenmarkt, het organiseren van een wervingsevenement of aansluiting vinden bij het onderwijs.

Onboarding

Niet direct onderdeel van het recruitmentproces, maar wel belangrijk om nieuwe collega’s goed te verwelkomen en te laten landen. Samen bekijken we hoe de huidige situatie is en hoe dit verbeterd kan worden. We willen tenslotte dat degene die nieuw binnen komen, een ambassadeur van jouw organisatie wordt.

Flexibele oplossing – maatwerk

Het Recruitment Partnership is een flexibele oplossing. In overleg bepalen we welke stappen en aandachtspunten voor jullie belangrijk zijn en werken dat uit in een plan. In het begin zijn er andere aandachtspunten en is er andere ondersteuning nodig, dan in een later stadium. We passen ons aan en blijven in gesprek.

Voordelen Recruitment Partnership op een rij:

  • We werven vanuit naam van de organisatie, waardoor de naamsbekendheid wordt vergroot en er een hogere instroom van sollicitanten komt (professionals reageren sneller wanneer de organisatie bekend is).
  • In het proces wordt continu nagedacht over de meest optimale Candidate Experience, wat voor enthousiaste sollicitanten zorgt (ongeacht de uitkomst van de sollicitatie). Met een sterker werkgeversmerk als gevolg.
  • Bij het proces besteden we aandacht aan de onboarding. Bij veel organisatie is hier verbetering mogelijk, dit een langdurig effect heeft op de mate van tevredenheid bij werknemers. Een goede onboarding zorgt ook voor een lager verloop onder het personeel.
  • Het levert veel tijdswinst op. Wij recruiten en pakken het bureaumanagement op. In overleg maken we een shortlist van arbeidsbemiddelingsbureaus en maken daar vaste afspraken mee, waardoor we ook nog een kostenbesparing realiseren. Wij onderhouden het contact met deze partijen en zorgen ervoor dat ook zij vol enthousiasme voor de organisatie werven.

Marlot Warso

Bel 0655128730 of mail

Loek van der Ham

Bel 0655128740 of mail

Debbie de Boers

Bel 0623144289 of mail